9 Tips voor je kledingkast

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 15:25

9 Tips voor je Kledingkast

Een georganiseerde kledingkast zorgt voor overzicht en gemak. Hier zijn 9 onmisbare tips om je kledingkast optimaal in te richten.

 

Tip 1: Gebruik Meerdere Kledinghaakjes

Hang rokjes aan een kledinghaakje waarmee je vier rokjes in één keer kunt ophangen. Ik heb de mijne gekocht bij IKEA. Dit bespaart ruimte en houdt je rokjes netjes.

 

Tip 2: Investeer in Dunne Kledinghangers

Koop dunne kledinghangers met een velourslaagje. Deze voorkomen dat kleding van het haakje glijdt en door hun slanke vorm past er twee keer zoveel kleding in je kast als met dikke houten hangers. Ik heb mijn roze kledinghangers besteld bij Bol.com, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij Blokker.

 

Tip 3: Sorteer Kleding op Kleur

Leg je kleding op kleur. Dit maakt het eenvoudiger om een blauwe blouse te vinden voor op een witte broek of rok. Een overzichtelijke kast helpt je sneller beslissen wat je aan wilt trekken.

 

Tip 4: Plaats Vaak Gedragen Kleding op Ooghoogte

Leg kleding die je vaak draagt op ooghoogte en minder vaak gedragen kleding lager of hoger. Zo heb je je favoriete stukken altijd binnen handbereik.

 

Tip 5: Wissel Seizoenskleding

Leg zomerkleding achter de stapeltjes winterkleding en vice versa in de winter. Dit maakt het gemakkelijk om te wisselen tussen seizoenen zonder je hele kast opnieuw te moeten inrichten.

 

Tip 6: Houd Stapeltjes Laag en Geordend

Laat ruimte tussen de stapeltjes en maak ze niet te hoog. Dit voorkomt dat de stapels omvallen en zorgt voor een overzichtelijke kast.

 

Tip 7: Categoriseer Je Kleding

Leg alles per categorie in je kast: sportkleding bij elkaar, hemdjes bij hemdjes, en shirts bij shirts. Hierdoor vind je snel wat je zoekt zonder te hoeven graven.

 

Tip 8: Gebruik Mandjes voor Kleinere Items

Gebruik mandjes voor sokken, panty's, zwemkleding en ondergoed. Stoffen manden met vakjes zijn ideaal voor broeken, shirts en sportkleding. Dit voorkomt omvallende stapels en maakt het eenvoudig om snel het juiste kledingstuk te vinden.

 

Tip 9: Test of Je Kledingstukken Nog Wil Houden

Hang kledinghangers omgekeerd als je twijfelt of je een kledingstuk nog wilt houden. Na een paar maanden kun je zien of het haakje nog zo hangt. Zo ja, dan heb je het kledingstuk niet gedragen en kun je het waarschijnlijk wegdoen.

 

Extra Tips voor een Overzichtelijke Kledingkast

Past alles netjes, opgeruimd en overzichtelijk in je kast? Is je kast te vol? Koop dan geen grotere kast, maar kijk kritisch naar wat je echt draagt. Geef kleding die je niet meer draagt aan een vriendin of breng het naar een inbrengwinkel. Hetzelfde geldt voor je kledinghangers.

In mijn andere blogs kun je lezen waarom ik zo dol ben op stapeltjes en logisch indelen, en hoe dat zo gekomen is.

 

Maak een afspraak met Ellie als je hulp nodig hebt met  het organizen van je kledingkast. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er alleen kleding in je kast hangt die je graag draagt en dan kost een outfit uitzoeken je minder tijd en heb je altijd iets om aan te trekken. Neem vandaag nog contact op met Ellie en zet die eerste stap naar een opgeruimd leven. 

 

Volg Mij Ook op Social Media

 

Reactie plaatsen

Reacties

Chris Top
3 jaar geleden

Ziet er netjes uit allemaal! Echt super om te zien!