Wat is een Professional Organizer?

Gepubliceerd op 1 augustus 2024 om 23:11

Wat is een Professional Organizer?

 

Een Professional Organizer  is een expert die overzicht, orde en structuur creëert. Deze specialist kijkt door de chaos heen, blijft kalm en weet dat alles uiteindelijk in orde komt. Samen met jou zoekt een Professional Organizer naar manieren om je omgeving opgeruimd te krijgen en te houden.

 

Waarom een Professional Organizer inschakelen?

  • Stok achter de deur: Een Professional Organizer motiveert je om aan de slag te gaan. Ze werken niet voor jou, maar samen met jou.
  • Synoniemen: Andere benamingen zijn opruimcoach en personal organizer.
  • Inspiratie: Het beroep is overgewaaid uit Amerika, met Marie Kondo als een van de bekendste organizers in ons land. Haar filosofie draait om gelukkig zijn met je spullen en afscheid nemen van wat geen vreugde brengt.

 

Wat doet een Professional Organizer voor jou?

Een Professional Organizer helpt je overzicht te krijgen over je bezittingen. Dit doet ze door:

  • Groeperen van spullen: Je spullen bij elkaar zetten om inzicht te geven in wat je allemaal hebt.
  • Besluitvorming: Helpen bij het nemen van beslissingen door het stellen van gerichte vragen.
  • Reflectie: Je laten nadenken over de reden waarom je bepaalde spullen bewaart en het soms moeilijk vindt om dingen weg te doen.

 

Voorbeeld uit de praktijk

Een van mijn eerste klanten was een man die worstelde met de spullen van zijn ex-vriendin die nog in zijn huis aanwezig waren. Hoewel hun relatie maanden geleden was beëindigd, voelde hij zich verbonden met de gezelligheid die deze spullen brachten, ondanks dat het zijn eigen smaak niet volledig weerspiegelde.

We begonnen in de keuken, maakten de indeling logischer en praktischer, hingen planken op en gaven alles een vaste plek. Bij de volgende afspraak was de woonkamer aan de beurt, waar de spullen van zijn ex langzaam maar zeker plaats maakten voor zijn eigen smaak. Dit proces hielp hem emotioneel los te laten en maakte ruimte voor nieuwe dingen in zijn leven.

 

Het resultaat

Aan het eind van onze sessies had hij een huis dat zijn persoonlijkheid weerspiegelde. Een half jaar later vond hij een nieuwe liefde. Dit toont aan dat opruimen niet alleen fysiek, maar ook emotioneel ruimte kan creëren voor nieuwe kansen. Opruimen is een proces, een reis die begint met de eerste stap, en een Professional Organizer begeleidt je op deze weg.

 

Conclusie

Een Professional Organizer coacht je en helpt je op weg naar een georganiseerde, stressvrije omgeving. Of het nu gaat om je huis, kantoor of leven, een Professional Organizer biedt de structuur en ondersteuning die je nodig hebt om het overzicht te behouden.

 

Volg Mij Ook op Social Media

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.